2020-11-10 2136 浏览
久违了嘅登龙街打冷!真系廿几年前的风花雪月,突然知道在湾仔翻生!净系呢件事,已经值得兴奋!如果能够同三五知己同行,真是赏心乐事!讲返嘢食方面。讲真,菜单真系好似同登龙街嘅时间差唔多。不过如果讲卤水味道,硬系觉得浓度同以前有啲差异。虽然都系非常有镬气,不过某一啲菜式,硬系好似同以前煮出嚟嘅火气有啲不一样。但整体来说,确实达到90分以上! 价钱远胜同行,街坊生意,环境非常地道。如果钟意去开以前铜锣湾旺记打冷嘅感觉,相信呢度系绝对一个好地方!椒盐九肚鱼,绝对值得推介!!卤水鹅翼,完全系水准之作!!煲仔菜完全有镬气!!煎蚝饼,做法更是保持传统!!辣酒煮东风螺,超级嘢味,必食之选!!唔好讲··· 同以前一样,能够碰上蓝妹和嘉士伯! 加埋,梗系一绝!冇得输!!PS一提:韭菜猪红⋯⋯一定赢绝省港澳!

椒盐九肚鱼,绝对值得推介!!

卤水鹅翼,完全系水准之作!!

煲仔菜完全有镬气!!

煎蚝饼,做法更是保持传统!!

辣酒煮东风螺,超级嘢味,必食之选!!

PS一提:韭菜猪红⋯⋯一定赢绝省港澳!
啫啫通菜煲
煎蚝饼