2023-07-27
📍 Sake Bar Present 礼(九龙城)岀色既日本料理😍睇到个餐厅🍴名,本身以为系饮酒🍻入到去系一间充满日本气氛既料理餐厅👍位置仲好方便📍成个感觉好chill 🍴🔸 蟹羔玉子烧玉子烧口感厚实,食起来甜甜~颇有饱肚感。丰富既蟹肉加蟹膏🦀夹住,好满足☺️🔸渍物三点{牛蒡,蒜头渍,萤光鱿鱼}分别有三点小食,饮酒前小食,好正😊咸咸的~🔸海老天妇罗🍤外脆肉嫩,五只大大既虾,好吸引🤩上枱温度刚好,唔会好淋身,虾肉好爽😄🔸咸蛋猪肉棒好多肉汁,上面加左咸蛋酱,好惹味👍以水果做主角既串烧系列🍢🔸青森青提豚肉卷🔸富士苹果烟肉卷外面系豚肉,烟肉包住生果,感觉好清新,肉加水果既配搭,刚好可以中和油腻感👍🔸京葱鸡肉串鸡肉加京葱配搭一流!🔸清酒煮蚬重点系个汤,吸晒所有海鲜味,落埋昆布熬制,清甜又唔咸🥄🔸蟹籽沙律非一般沙律🥗特色嘅系有吞拿鱼🥢好新颖🥗🔸黑松露大啡菇烧得唔会好干身,搭配少许黑松露,正👍🔸北海道南瓜岀色既日本南瓜🎃鲜味丰富~❣️$98仼饮2hr sapporo 啤酒🍻-好抵饮,仲要系仼饮,比您无上限添饮👍麦芽味好重,清凉舒适感~奉送酒前小食🧆❣️另外餐厅🍴有个赞好活动,去到当场出示IG @sakeb
🔸 蟹羔玉子烧
🔸渍物三点{牛蒡,蒜头渍,萤光鱿鱼}
分别有三点小食,饮酒前小食,好正😊咸咸的~
🔸海老天妇罗🍤
🔸咸蛋猪肉棒
好多肉汁,上面加左咸蛋酱,好惹味👍
以水果做主角既串烧系列🍢
🔸青森青提豚肉卷
🔸富士苹果烟肉卷
🔸京葱鸡肉串
鸡肉加京葱配搭一流!
🔸清酒煮蚬
重点系个汤,吸晒所有海鲜味,落埋昆布熬制,清甜又唔咸🥄
🔸蟹籽沙律
非一般沙律🥗特色嘅系有吞拿鱼🥢好新颖🥗
🔸黑松露大啡菇
烧得唔会好干身,搭配少许黑松露,正👍
🔸北海道南瓜
岀色既日本南瓜🎃鲜味丰富~
❣️$98仼饮2hr sapporo 啤酒🍻
-好抵饮,仲要系仼饮,比您无上限添饮👍
麦芽味好重,清凉舒适感~奉送酒前小食🧆
❣️另外餐厅🍴有个赞好活动,去到当场出示IG @sakebarpresent,玉子烧会有七折,大家记得赞好比店员睇,系7折优惠🍳