2023-07-16
本来只是行完街经过谂住医下肚,反正女人街多选择,实有野食,通常喺旺角西餐都系伏,见呢间净系做意粉和Pizza就试吓,感觉就系专做一两样嘢,出品应该唔会太差挂。入到嚟餐厅好光猛,但系冇音乐,枱面虽然简单,但系整体环境好整洁。呢度嘅侍应都几有礼貌。好,最重要就是嘢食,我们点了手作意大利粉和pizza…这里上菜比较慢,所以建议点啲小食沙律或者汤。先来蘑菇汤,这个蘑菇汤很Creamy而且带香草味,喜欢的会很喜欢。鸡块很香芝士味,焗得不错,鸡肉唔干又唔嚡。手作意粉是用忌廉汁和鱿鱼菠菜炒的,忌廉汁很Creamy,最紧要系意粉,是真正Al Dente,口感带劲,非常好味。Pizza就系腌肉加芝士菠菜焗成。批底吃得出是自家制的,面粉很香, 烟靱而带咬劲,配料亦唔错。最后再点多一个甜品,本来想试绿茶卷蛋,但系卖晒。咁就点咗个焦糖脆脆蛋糕,这个焦糖脆脆加分位系脆脆是暖的,入边的蛋糕很松软,好好食,比某大品牌的天使蛋糕好食一百倍。总括而言,真系有惊喜,估唔到喺女人街可以食到咁高质素嘅Pizza和意粉。唯一觉得美中不足就是这里的环境,希望店家能配些少音乐和调校低少少光,咁样就会增加餐厅嘅用餐气氛,始
鸡块很香芝士味,焗得不错,鸡肉唔干又唔嚡。
唯一觉得美中不足就是这里的环境,希望店家能配些少音乐和调校低少少光,咁样就会增加餐厅嘅用餐气氛,始终系西餐嘛。
查看之前的留言 ()