2022-07-12
放lunch揾饭食,同事介绍呢间台湾野,12点晒到呀妈都唔认得都照行15分钟过去餐厅,去到已经排晒队啦,好彩门口都有瓦遮头等一阵。听人讲个配菜好多花款,排骨又好大旧,就一于试吓佢。那个卤排骨便当4.5/5一上枱就比个大排骨抢fo,遮晒个饭同配菜,拎开旧排骨先见到唔同配菜,又有粉丝玉子豆腐糖心蛋,好足料味道方面,旧排骨有啲谂身有啲就硬身比较有咬口,都入味。粉丝系加左泡菜𠮶啲有啲风味,糖心蛋都入味,几好食。好大碗,细食要叫少饭。胜利双肠卤肉饭 4/5台湾香肠一个黑椒味一个蜜味,比较粗大,入面仲有肥猪肉,一咬落去就好香既猪油涌出黎。卤肉比较多肉同多香料去整,好似八角?比较重口味,我朋友表示麻麻钟意。地理:北角站出口附近,方便,等位有瓦遮顶唔洗怕。环境:入面似cafe装修,细圆枱,嗌多啲野都唔够位摆。无乜大枱,我哋6个人都要分开3张2人枱坐。但好窄,同隔离枱好近。价钱:性价比高,咁大碟饭又多配菜仲包杯乌龙茶,宜家仲有9折,抵服务:上菜快,手机落单,暂时净收现金。
听人讲个配菜好多花款,排骨又好大旧,就一于试吓佢。
那个卤排骨便当4.5/5
胜利双肠卤肉饭 4/5
地理:
北角站出口附近,方便,等位有瓦遮顶唔洗怕。
环境:
价钱:
性价比高,咁大碟饭又多配菜仲包杯乌龙茶,宜家仲有9折,抵
服务:
上菜快,手机落单,暂时净收现金。
胜利双肠卤肉饭
那个卤排骨便当