2019-10-08
收工约咗朋友喺荔枝角睇戏,比较少嚟荔枝角,所以直接喺app揾间特色少少嘅餐厅试一试!最后拣咗去”Pizza Piazza”食意大利薄饼!🍕门面见到佢哋嘅burger其实都几吸引,但今次同朋友预咗食pizza,如果另一样又汉堡包好似太类近。所以今次只好skip一skip!Order咗之后会先送上热辣辣嘅软包,再配埋橄榄油同醋俾你一齐食~双拼薄饼(辣肉酱至尊+芝士四重奏) $158讲讲呢喥主打特色pizza🍕,款式选择有好多,睇埋细字发现原来可以双拼!啱晒唔多人而又想试多个口味嘅我哋!Pizza即点即焗,送到嚟嘅时候好香好热,睇落已经非常吸引!辣肉酱至尊辣得嚟好惹味,有令人食完即想再食嘅感觉!芝士四重奏🧀原以为食落会好漏好滞,点知又完全唔会,咬落去少少烟韧而又浓厚嘅芝士,掂!西班牙黑毛猪扒 $168份量比我预期中多,黑毛猪扒够晒厚切,竟然仲要有两块!猪扒厚身得嚟唔会韧,配埋佢个酱唔错!另外佢个side系好甜嘅番薯条🍠,唔驶茄汁都已经好好食!意大利仁饼朱古力奶昔 $38呢款奶昔唔算稠,比较似冻朱古力奶。朱古力味非常浓,加埋饼碎嘅口感几good~👍🏻意大利芝士蛋糕 $48我哋见佢有个雪柜sho
双拼薄饼(辣肉酱至尊+芝士四重奏) $158
西班牙黑毛猪扒 $168
意大利仁饼朱古力奶昔 $38
意大利芝士蛋糕 $48
我哋见佢有个雪柜show晒啲cakes出嚟,虽然都已经好饱,但忍唔住都想食返件!😂 食落件tiramisu霖酒味偏重,顶层好creamy好软滑!