2021-10-10
之前#草根食在乐富 已经介绍过呢间拥有2层环境开扬嘅西餐厅,大叔的爱💞喺取景之后就更加出名。今次我哋食咗佢哋新出嘅下午茶🫖,每日15-18:00点限量供应,咸甜点加埋一共有24件,另外仲会配上一壶花茶/果茶。.📍尊贵下午茶🫖($488/2 person).咸点中我哋最中意鱼柳burger🍔面包松软细细个,鱼柳外脆内嫰加上他他酱同芝士🧀好正;牛油果松叶蟹肉🥑🦀同三文鱼迷你松饼🥞口感软滑又鲜味。其他正常水准,黑松露球就最为普通。.甜品方面,焦糖芒果泡芙最惊喜💛,香脆嘅焦糖配上又滑忌廉好好食。马卡龙、香蕉蛋糕同朱古力慕丝蛋糕都唔错🧁。可丽露就有待改进👉🏻👈🏻,表面焦糖脆面唔够硬脆,另外焦糖布甸蛋糕嘅蛋糕部份做得较干,好彩配合布甸同焦糖酱加番啲分数,有进步嘅空间🤔。.✨迷你经典和牛汉堡✨廿迷你香脆鱼块竹炭汉堡✨手工金箔黑松露球✨牛油果松叶蟹肉配蛋黄酱✨挪威三文鱼配三文鱼子迷你松饼✨法式小串(哈蜜瓜、巴马火腿、青提子)✨迷你可丽露✨经典口味马卡龙✨招牌提拉米苏✨朱古力慕丝蛋糕✨香蕉海棉蛋糕✨脆脆焦糖泡芙配鲜打芒果忌廉✨焦糖布甸蛋糕.最后做个小总结,呢个Tea Set可以影到靓相,餐厅环境有空间感
📍尊贵下午茶🫖($488/2 person)
✨迷你经典和牛汉堡
✨廿迷你香脆鱼块竹炭汉堡
✨手工金箔黑松露球
✨牛油果松叶蟹肉配蛋黄酱
✨挪威三文鱼配三文鱼子迷你松饼
✨法式小串(哈蜜瓜、巴马火腿、青提子)
✨迷你可丽露
✨经典口味马卡龙
✨招牌提拉米苏
✨朱古力慕丝蛋糕
✨香蕉海棉蛋糕
✨脆脆焦糖泡芙配鲜打芒果忌廉
✨焦糖布甸蛋糕
最后做个小总结,呢个Tea Set可以影到靓相,餐厅环境有空间感又够开扬,如果你哋想打卡嘅话不妨一试📸。