2024-11-24
今日怀住一份童真嘅心,同朋友去咗铜锣湾富山面店食拉面,呢几个月主题系大口仔。一入到店内,我同朋友系哗哗哗,然后再哗哗哗。。。咁Q嘅咩?无论系地毡,筷子套,牙签袋通通都系大口仔!惊讶到我擘大咗个口,同大口仔一样😂😅咁可爱嘅大口仔,唔好俾佢停!无论系拉面,小食,甜品,饮品,你都会见到大口仔,佢都出现响食物中让你咬佢一口。先讲下拉面,以为好睇唔好食,错哂,原来好睇又好食!仲热辣辣上俾你食!黑酱油拉面汤底咸香,调味恰当。叉烧大大块,仲有可爱星星蛋作点缀!软壳蟹沾面蟹浓汤鲜味十足,沾面口感烟韧够咬口。章鱼烧章鱼烧外观整齐美观,口味咸而鲜。巨峰可尔必思梳打蜜桃可尔必思梳打表面满满嘅cream打咗好creamy, 仲加咗一粒Macaron,令到杯饮品更有层次, 望落去仲好靓添!宇治抹茶白桃布甸抹茶味算浓厚,加上粒粒嘅白桃,令到个甜品变得清新咗,口感都丰富咗。
咁可爱嘅大口仔,唔好俾佢停!
黑酱油拉面
汤底咸香,调味恰当。叉烧大大块,仲有可爱星星蛋作点缀!
软壳蟹沾面
蟹浓汤鲜味十足,沾面口感烟韧够咬口。
章鱼烧
章鱼烧外观整齐美观,口味咸而鲜。
巨峰可尔必思梳打
蜜桃可尔必思梳打