2021-06-29
到尖沙咀韩烧,一间韩烧店最紧要当然系抽风系统好,唔会食完成面油烟,加上楼底高,位置阔落,两个人可以慢慢倾下计,食下倾下,咁就已经令人觉得好舒服。而且好光猛,装修都好有特色,环境令人好舒适 首先,我地叫了两份烧肉,一份牛肉,一份猪肉,同时叫了两份韩式料理。 辣豆腐海鲜汤韩式料理,一个豆腐海鲜汤。里面系相当足料,真系海鲜汤,里面有大虾,大青口,仲有蚬肉,小八爪鱼等等,其实足以令你每一口都啖啖海鲜。加上豆腐其实好滑。二话不说,立即叫了一个白饭,总觉得充满韩国风味。 一份牛肉和牛牛板键因为价钱唔平,本身都有谂过叫唔叫,但上餐之后就知道系物超所值了。系几咁正! 和牛肉质,香味就唔再讲。烧一烧,当中既鲜味已经出晒黎啦。有几块,真系好想再叫一碟。只系轻轻烧一烧已经够,都已经唔需要额外既调味,色,香,味全部有齐。 另一份系豚肉五花腩烧到表面香口,已经可以慢慢食,五花腩好味道。 野菜组合,有茄子,南瓜,翠肉瓜,鸡脾菇本身我地唔知当中的奥秘,系店员讲一讲之后,原来碟中间有一个紫苏叶牛油,而E个牛油,如果一边烧一边搽系野菜表面,系会有惊喜的。本身瓜菜本身油份就唔多,加左紫苏叶牛油令佢更香,而且唔通普通牛油,
一间韩烧店最紧要当然系抽风系统好,唔会食完成面油烟,
加上楼底高,位置阔落,两个人可以慢慢倾下计,
食下倾下,咁就已经令人觉得好舒服。
而且好光猛,装修都好有特色,环境令人好舒适
一份牛肉
和牛牛板键
有几块,真系好想再叫一碟。
另一份系豚肉五花腩
烧到表面香口,已经可以慢慢食,五花腩好味道。
野菜组合,有茄子,南瓜,翠肉瓜,鸡脾菇
本身瓜菜本身油份就唔多,加左紫苏叶牛油令佢更香,而且唔通普通牛油,佢更加多一层香味, 紫苏叶味道更清新,同埋更加独突。以致你食完牛肉,都会记得野菜有一种令人深刻的味道。
野菜拼盘
野菜拼盘
最后再一杯巨峰梳打。
酸酸地十分开胃,令整个晚餐都更加好味,而且夏日炎炎,梳打正好