2024-01-08
哇塞,今次要同大家讲下喺呢间餐厅食嘅真心话啦!🐟🍽️ 入到去就俾一碟「卤水杂锦拼盘」正中眼睑,咸香得嚟唔咸腻,食落去嘅墨鱼Q弹得嚟唔橡皮,每样嘢都卤到刚刚好。翡翠龙趸球真系一绝,龙趸嘅肉质鲜而喺有咬口,而啲翠肉瓜配埋嚟真系哗啊~口感层次分明到不得了。熊仔柠檬茶都值得一赞,个杯好得意又实用,柠檬味够醒胃,饮嘅时候一啲都唔会觉得腻。食嘅时候要犒赏下自己啊嘛,孖宝D套餐喺我心目中系全晚大赢家。豉汁蒸大白鳝呢个碟,同平时食啲乜乜味重塞嘅野完全两码子事,清新得好纾缓。然后又有𠮶个金牌卤水鹅,食得你一边咀嚼一边点头,每一啖都系肉香扑鼻。最后,我要赞下佢哋𠮶个蚝仔粥。简直就系潮州舌尖上嘅精髓!粥底软滑,蚝仔仲多过我啲米粒,真系吾讲得过咁慷慨。总括来讲,呢度既环境怀旧,食物真材实料,质素超正!劲过瘾,我下次仲会再回味无穷嘅~ 大家如果想食正宗潮州味,记住唔好错过喇!👍🍵🥢