2022-11-16
位于中环嘅Owl Bar & Lounge正正系大馆对面,去完大馆上去Happy hour 饮杯野又近又方便!酒吧有室外同室内,装潢带有热带风情,感觉几chill。室外嘅露台布置得几靓,仲好开扬,好适合同朋友系度轻松饮野倾计。😉酒类选择都几多,最特别系有一系列Tiki Cocktail,另外亦有威士忌、手工啤及红白酒等提供。【Easter Island】$148Tiki Cocktail嘅特色系用上Rum酒,再加上新鲜水果或果汁令佢更有热带气息。呢杯Cocktail 用咗Rum,再加上牛奶同芒果糖浆,感觉有啲似奶昔,几creamy,味道偏甜,另外加咗热情果味爆珠增加咗口感。而呢只Tiki像形状嘅杯亦好有喜感,好啱打卡。😝【Ladies Night】$128呢杯Cocktail酸酸甜甜,用上Tequlia 、红酒及青柠调配,酒精感唔算好强烈。几喜欢佢地用鸡尾酒杯去呈现呢杯红宝石色嘅Cocktail,感觉带点优雅。😊【炸鸡软骨】$78 & 【黑松露配炸薯条】$78饮酒当然要啲炸野送酒,呢度亦有佐酒小食,炸薯条系粗身果种,味道正常发挥。炸鸡软骨大大粒,炸到外脆内软,配泰式辣酱几惹味。😋酒吧比
【Easter Island】$148
【Ladies Night】$128
【炸鸡软骨】$78 & 【黑松露配炸薯条】$78
酒吧比人感觉几chill几舒服,想同三五知己饮番杯,呢度都几唔错,选择望落唔少,钟意嘅朋友亦可以试下。😊