大围好多小店,每一间都各具特色。经过大围下径口村有一间Dr. Cow牛扒专家,门外有两块黑板,画上不同食物,份外吸引。入到去墙壁布满食物相片,布画及小品的装饰,好似欧洲小屋仔一样,好有亲切感。呢间小店叫Dr. Cow 🐂, 当然最出名就系牛扒啦。小小的店舖餐牌竟然有多种选择,价钱街坊价,虽然有好多嘢好想食但系最后我选择牛扒。。美国顶级黑安格斯原件西冷🥩 $208这是老板推介,仲注明每件牛扒有500g, 属于重量级, 仲可以拣选沙律/饭配温泉蛋/薯条, 我就选择沙律菜。牛扒size 真系大过块面好多😂, 老板用咗西班牙煮食法, 牛扒大约四五成熟,煎好后放了香草同埋蒜蓉。呢款牛扒油分特别高而且肉味香浓,滋味无穷。沙律菜新鲜,同埋特制日式沙律汁,清新怡人,配衬牛扒简直系绝配。。朱古力奶昔 $32 奶昔选用优质吉百利朱古力粉,用纯新鲜牛奶混合而成,香滑可口,最开心就系用朱古力酱画咗个心形♥️小店给人一种亲切感, 有家的感觉, 睇到黑板上「难行都要顶上」「勿忘初心」,希望大家继续支持小店,佢哋用街坊价钱,优质食材,亲切笑容,为我哋服务。*泊车可于下径口村好多车位,步行唔使1分钟门口又有小巴同巴士非

。美国顶级黑安格斯原件西冷🥩 $208

。朱古力奶昔 $32

*泊车可于下径口村好多车位,步行唔使1分钟门口又有小巴同巴士非常方便*