📍大围小清新cafe -- Platform☕话说已经bookmark咗platform好耐😆前排同屋企人去开大围就顺便去试下😍舖头位于田心村入面, 唔系太显眼,所以都用咗少少时间去揾😆---------⭐法式蛋卷配布里欧面包($92)卖相好吸引,材料丰富😍有免治猪肉,黄红椒,羽衣甘蓝,车厘茄,烟肉同意大利乳清芝士。蛋卷食落蛋香味浓,但口感略为干身,唔够嫩滑😭可能本身对呢个蛋卷期望有啲高,所以食完觉得正正常常,惊喜不大🙊-----------⭐黑松露带子意粉($98)黑松露味几浓,酱汁够creamy,令意粉唔会干身😆意粉亦都煮得啱啱好👍-----------⭐菠菜虾肉卷($98)呢个焗虾卷反而有惊喜👍内馅有菠菜,虾肉,蘑菇,洋葱,车打芝士汁🙊食落口感有啲似千层面,味道好浓郁,不俗👍----------⭐Cheese Latte($45)第一次见cafe有cheese latte饮🙊几特别👍本身以为咖啡会带芝士味,但原来除咗面头嘅奶泡带嘅芝士味之外,小编觉得个咖啡底饮落味道系同latte一样😂----------⭐Peanut Latte($45)呢杯有啲惊喜,花生味几浓,仲有花生碎有得
📍大围小清新cafe -- Platform☕
---------
⭐法式蛋卷配布里欧面包($92)
-----------
⭐黑松露带子意粉($98)
-----------
⭐菠菜虾肉卷($98)
----------
⭐Cheese Latte($45)
----------
⭐Peanut Latte($45)
呢杯有啲惊喜,花生味几浓,仲有花生碎有得咬下好得意😂
卖相:8.1/10
味道:7.4/10