2023-10-29
今日同个friend 去咗大围围方行街,而家屯马线真系好方便,搭到大围一出闸就系围方,行咗一阵,都系一般商场内嘅商舖啰😂,都系一般商场内嘅食肆啰🤣,想坐低倾吓偈食吓野,间间都咁多人,上网见到附近有间cafe,睇落唔错,所以就去咗𠮶度食吓。餐厅系工厦入面,装修别有风格,感觉舒服,系倾偈嘅好地方,我哋叫咗1个主菜、3个小食。金牌自家制薄饼 $168馅料有意大利巴马火腿、德国肠、新鲜菠萝、车厘茄同紫洋葱,斋睇个样都赢晒,睇落好靓,食落juice,批系薄批,够晒香脆,冻咗都系好食,good!法式薯条配黑松露酱 $68薯条🍟炸得香脆,配埋黑松露酱,即刻觉得高级咗。🤣台式盐酥鸡 $68份量好多,炸浆好脆,鸡肉juice。👍香煎鹅肝多士一件 $88鹅肝呀😍!我嘅最爱,鹅肝大大件,外脆内软,随多士配搭了沙律菜,咁就唔怕漏啦!冻荔枝椰果茶 $48 荔枝茶配粒粒椰果,有得饮又有得食冻华田 $26正常的味道整体好满意,餐厅不用加一服务费,食物好食,同埋好大份,所以都食唔晒😂,拎番屋企食埋晚餐都得。🤣📍店舖资料:猪手工房(大围) 地址:大围成运路1-7号交通城大厦2楼11室
金牌自家制薄饼 $168
法式薯条配黑松露酱 $68
薯条🍟炸得香脆,配埋黑松露酱,即刻觉得高级咗。🤣
台式盐酥鸡 $68
份量好多,炸浆好脆,鸡肉juice。👍
香煎鹅肝多士一件 $88
冻荔枝椰果茶 $48
荔枝茶配粒粒椰果,有得饮又有得食
冻华田 $26
正常的味道
📍店舖资料:猪手工房(大围)
地址:大围成运路1-7号交通城大厦2楼11室