餐厅: TERA
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
之前行围方,见到Tera开新分店,有啲期待~ 今次就去试吓!呢间分店比佐敦店大好多,木系装潢都几舒适,仲有好多绿色植物元素~ 服务态度都几好!今次叫咗意粉、鸡翼同梳乎厘pancake,整体质素唔错嘅,但唔算好大惊喜,感觉佐敦店嘅质素好啲~ 呢度就坐得舒服啲!🔸水牛城鸡翼 $58一客有6只,鸡翼大大只,肉质几滑嫩有肉汁!但个水牛城汁太咸,平时食开重口味嘅我哋都觉得咸咗啲!同咗职员讲,佢哋话个汁系厨师自己调,之前有客人反映过话唔够味,可能呢日整得重手咗啦🤣 🔸明太子蟹肉意粉 $158之前食过觉得几好味,今次再encore!意粉份量都几多,而且明太子酱超足,蟹肉亦唔少,意粉软硬度适中~ 个酱有明太子嘅咸香,又有啲洋葱嘅甜味,好味!🔸提拉米苏布朗尼梳乎厘班戟 $148见到系大围店限定,就一于试吓~ 仲有黑糖珍珠奶茶味~一份有3件soufflé pancake,口感轻盈空气感重,十分软绵绵,蛋味都几香,质素唔错!tiramisu酱几香滑唔肥腻,但食到最后个酱略为唔多够~ brownie个样一般,但味道唔错~

🔸水牛城鸡翼 $58

🔸明太子蟹肉意粉 $158