2021-10-07 103 浏览
大围呢间人气吐司由细细间搬到大大间 虽然都唔系好大间 不过有得堂食 对比起之前细细间已经叫做多左好多个座位 由佢初初细细间个间已经book mark左一定要黎食 咁岩红日假期唔洗返工就同屋企人去试下 但都预左会好多人 我地由大围站行去Cafe大约四分钟左右 开头以为系好远 但原来都几近下 当日我地去到大约系中午十二点 门口已经企满晒人 等位大约要等十几张枱 大热天时三十几度企系度等位都几辛苦下 附近又冇商场又冇啲有冷气既位可以凉下 佢呢个位都几山卡啦 附近都冇餐厅 我地大约等左四十五分钟就到我地啦 我地拣左两个期间限定既吐司 双重三文鱼芝士滑蛋吐司 问过店员呢款期间限定既三文鱼吐司同普通个款系有少少唔同 期间限定个款系多左一款芝士同埋多左三文鱼籽 两款既吐司既卖相好令 三文鱼卷到一朵花咁 金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司 有好大只好香脆金黄色既软壳蟹 整得好好味 两份吐司入面仲有炒蛋 蜜糖芥末汁 我地觉得个炒蛋唔够滑 个蛋再炒得滑啲会更加好食 蜜糖芥末食落酸酸甜甜 吐司好香牛油味 食落好脆好松软 另外 每份吐司都会有埋沙律菜同埋蕃薯条 沙律菜好新鲜 蕃薯条系餐厅比较少会食到 多数都系

我地拣左两个期间限定既吐司 双重三文鱼芝士滑蛋吐司 问过店员呢款期间限定既三文鱼吐司同普通个款系有少少唔同 期间限定个款系多左一款芝士同埋多左三文鱼籽 两款既吐司既卖相好令 三文鱼卷到一朵花咁 金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司 有好大只好香脆金黄色既软壳蟹 整得好好味 两份吐司入面仲有炒蛋 蜜糖芥末汁 我地觉得个炒蛋唔够滑 个蛋再炒得滑啲会更加好食 蜜糖芥末食落酸酸甜甜 吐司好香牛油味 食落好脆好松软 另外 每份吐司都会有埋沙律菜同埋蕃薯条 沙律菜好新鲜 蕃薯条系餐厅比较少会食到 多数都系薯条 蕃薯条炸到金黄色好好味 食落好重蕃薯味 甜甜地

饮品叫左两杯气泡水 一杯系百香果青柠气泡水 另一杯系草莓柠檬气泡水 两杯饮品卖相都好令 岩晒打卡 饮落酸酸甜甜 好清新 唔会太甜

整体黎讲 吐司真系好好味 绝对系值得一试
双重三文鱼芝士滑蛋吐司