2024-10-19 113 浏览
大围站超多嘢食,上次同屋企人踩完单车之后就去咗呢一间新开嘅台湾餐厅𠮶度食,餐厅呢好近火车站,由火车站行去都系2分钟,虽然系小店,但系佢哋性价比都好高,而且味道更加好好味,叫咗个红烧牛肉配乌龙面,卤肉饭,盐酥鸡,炸月亮虾饼,珍珠奶茶,冻顶乌龙茶红烧牛肉汤底超浓郁,而且牛肉炆得超腍,牛肉好多片而且都有一定厚度,乌龙面呢就吸晒个汤底精华,相当有惊喜卤肉饭,啲饭粒粒分明,而且卤肉完全冇好咸同埋好油嘅感觉,望落去好似好细碗,其实里面都好大碗㗎盐酥鸡份量都好多,而且炸得鸡肉好Juicy,出面洒上椒盐粉,小编不经不觉都食咗好多炸月亮虾饼作为小食就最适合,不过再配上泰式辣酱,正珍珠奶茶啲珍珠好Q弹,而且茶嘅底好浓郁,唔钟意饮珍珠奶茶嘅朋友,都可以饮冻柠乌龙茶

炸月亮虾饼作为小食就最适合,不过再配上泰式辣酱,正