2024-10-30
今日我番工过左黎大围呢边,一场黎到就食埋饭先走,日本野我地都好耐冇食,就拣左呢间居酒屋,去到门口见佢原来星期一至四既晚市都有85折,即刻开心左😄餐厅好有日式风味,入到去装修,坐位都觉得去左日本咁,佢地有个饮酒放题,男士$168,女士$88,女士饮超抵,不过我地要凑仔就唔饮酒啦🍻牛油果三文鱼沙律($98)呢个沙律有晒我钟意食既野,牛油果同三文鱼,份量仲要唔少,除左呢两样,仲有好多三文鱼籽系里面,丰富又好味🥗免治鸡肉棒($38)呢串鸡肉棒烧得几惹味,最正就系佢跟个月见汁,沾满个表面食个口感好滑🍡厚烧猪腩肉($38)猪腩肉串调味做得唔错,烧起少少浓边岩岩好,肥膏位唔算好多,整体肥美🐷豚肉韮菜卷($42)呢串我觉得系大发现黎,块惹味既汁烧豚肉,包住满满既韮菜,口感同味道都爆分,食完一串好味到要再叫多串🤩野菜天妇罗($78)天妇罗新鲜炸起,个粉冇整到好厚,而且够脆,椒,菇,茄子等等都有齐🥬三色腐皮海贼($98)三件腐皮寿司分别有唔同既口味,有三文鱼+蟹籽,吞拿鱼蓉,同埋松叶蟹,咁既腐皮寿司又几特别🍣福冈荞麦面($98)香港有得食荞麦面既地方唔太多,呢度有得食梗系要叫一份,佢配有d脆碎同埋温泉蛋,
牛油果三文鱼沙律($98)
免治鸡肉棒($38)
厚烧猪腩肉($38)
豚肉韮菜卷($42)
野菜天妇罗($78)
三色腐皮海贼($98)
福冈荞麦面($98)
香港有得食荞麦面既地方唔太多,呢度有得食梗系要叫一份,佢配有d脆碎同埋温泉蛋,令到口感又滑又脆,个汁都做得几好,有日本食开既味道👍🏻
呢间居酒屋d野食又唔太贵,有埋85折就仲抵,特别个饮酒放题其实几正,下次放假过黎慢慢饮够本,d野食都做得好,个豚肉韮菜卷就真系黎到必食👏🏻