2021-03-02
身为一个沙田人 得知大围新开放题$275一位 任饮任食冇理由唔去试吓啦由火车站行过去都只系几分钟超方便🔸白酒、梅酒、啤酒、饮品好少地方连酒都系任饮架,饮住嚟食真系好爽!🔸航空刺身刺身绝对正!有肥美又creamy 嘅生蚝🦪、好厚好甜嘅带子、好新鲜嘅海胆,仲带大只牡丹虾、三文鱼... 全部都好新鲜好好食!🔸肥仔小食有麻辣凤爪、话梅鸳鸯苦瓜、黑松露虾多士、泰式鱼片头。当中我最钟意系虾多士,炸得好脆又唔油,虾嘅比例都好多,足料好食!麻辣凤爪够辣又入味!🔸酸菜鱼/水煮鱼/火焰酱爆镬仔鸡我哋试咗酸菜鱼同水煮鱼,鱼好嫩滑冇骨,麻辣味好香,酸菜鱼微辣,唔识得辣嘅人都会食到,水煮鱼相对就浓味啲。汤底下仲有啲宽粉,吸哂啲汤汁,正!🔸深海邮轮有几款肥美海鲜火锅配料,包括:鲍鱼、虾、扇贝、青口、花甲,每一款都好新鲜弹牙,赞!🔸火锅汤底可选胡椒猪肚/菌香牛骨汤我哋拣左胡椒猪肚汤底,味道都几清甜,而且汤底内有唔少新鲜嘅猪肚同猪粉肠,内脏处理得好好,无腥味,猪粉肠好软好好食😋。▪️靓牛肉/猪肉▪️炸响铃、炸鱼皮、炸芋头▪手打️丸/饺子▪️蔬菜虽然系任食但系啲牛同猪都系靓肉,食落好松软!另外炸响铃系自家制,又厚又脆,超好食!
身为一个沙田人 得知大围新开放题
$275一位 任饮任食
冇理由唔去试吓啦
由火车站行过去都只系几分钟
超方便
🔸白酒、梅酒、啤酒、饮品
好少地方连酒都系任饮架,饮住嚟食真系好爽!
🔸航空刺身
🔸肥仔小食
🔸酸菜鱼/水煮鱼/火焰酱爆镬仔鸡
🔸深海邮轮
🔸火锅
汤底可选胡椒猪肚/菌香牛骨汤
▪️靓牛肉/猪肉
▪️炸响铃、炸鱼皮、炸芋头
▪手打️丸/饺子
▪️蔬菜
虽然系任食但系啲牛同猪都系靓肉,食落好松软!另外炸响铃系自家制,又厚又脆,超好食!手打丸有虾同墨鱼,新鲜爽弹,大推!
🔸雪糕
有云呢拿、朱古力、冲绳海盐、咖啡香、浓咖啡等,多款口味任你拣。我自己最钟意系香浓咖啡,味道好香浓又唔会太甜,咖啡味好出,质地好滑,有惊喜!
▪️哩个价钱,哩个质数实在太抵了!有酒、刺身、有酸菜鱼又有火锅,一次过满足晒几个愿望呀!刺身同海鲜会提供一次,其他食物就系任食的,超丰富!