2019-05-19
朋友喺大围放工,所以夜晚喺度食饭。我地揾到呢间日式小店,佢唔系起大围食嘢嘅中心,而系起田心村附近屋苑大厦地舖,不过都好容易揾到嘅!去到嘅时候都系得一张枱剩。店舖细细,但系估唔到餐牌有咁多选择!仲要有三四本menu😂夜晚除咗可以单点之外仲有唔同嘅set,价钱都系百零蚊左右,仲有包一碗味增汤,饭,卷物,同埋甜品!我哋每人嗌左一个set,再嗌多左个鱼生。鰝鲹鱼薄切 ($280) (1份)平时好少见!好特别。刺身好新鲜,切得够薄身容易入口,而且仲有好多块!值得一提个酱料,一个wasibi 另一个酸酸地,调得唔错,同鱼生好夹。日式金蒜牛肉眼 ($182)高质牛肉,有牛肉味,脂肪同肉嘅比例都唔错,系略嫌有少少熟得滞。金蒜好加分,好香,配饭都得!银雪鱼西京烧 ($145)条鱼好嫩好滑,煎得非常唔错!而且平时嘅银雪鱼成日都有雪味,哩个又无。个人钟意银雪鱼餐多啲配菜都唔hea wor!卷物好足料,而且仲有鳗鱼同埋牛油果,正!甜品以为系杨枝甘露,点知原来系南瓜味😂,正正常常啦!其实仲有好多食物选择,见到都好多人食刺身,刺身几新鲜, 下次会再嚟试多啲鱼生,天妇罗等等
我哋每人嗌左一个set,再嗌多左个鱼生。
鰝鲹鱼薄切 ($280) (1份)
日式金蒜牛肉眼 ($182)
银雪鱼西京烧 ($145)
甜品
以为系杨枝甘露,点知原来系南瓜味😂,正正常常啦!