2024-01-12
依家位于我心中的美食天堂,不是5星级大酒店,而系一间温馨日式餐厅😍。首先落肚的是黑松露鳗鱼卷。卷得细细粒,但正所谓细水长流,每一啖都带嚟意想不到嘅满足感。鳗鱼滑溜,皮脆肉嫩,佢个香味直冲鼻子,令人马上叹为观止!再黎讲讲青森山芋,鬼马食法似雪糕咁上枱,实属创意十足!口感脆生生,满口海苔粉朝气,亦都唔会太过干巴,几有惊喜。牛油果三文鱼沙律嘅鲜美有如春风一样拂面而过,牛油果creamy嘅触感同新鲜三文鱼嘅清甜,真系完美嘅搭档,令人意犹未尽。至于富山炸白虾,就系我嘅心头好。脆卜卜嘅身躯揽住白嫩嘅虾肉,让人一啖再一啖,实在停唔到口呀!当然,冻荞麦面达到了清凉嘅功效,但其实仲可以更有层次一啲。佢嘅鲣鱼汁味道其实都几正,但如果面身更滑更有嚼劲,就更加完美。最后,埋单之前叫左杯青苹果梳打,鲜艳嘅颜色劲吸引眼球。呢杯饮品酸酸甜甜,喺这个口味的交织下,系绝妙嘅ending!流利嘅服务、同令人满意嘅食物,下次必定会再来,同大家分享更多隐藏嘅美食佳肴🥢!