2024-03-24
//📍大围日系料理Cafe —屋子咖啡𝙐𝙘𝙝𝙞 🍱🏡大围都算系一个几多Cafe嘅地方~今次黎食日本料理😆💕Lunch Set可以自选组合🤩可以选择米饭+料理+冷热配菜+饮品😝个人觉得午餐真系几抵食!不过餐牌选择实在太多🤣睇到眼花撩乱,拣咗好耐先落到单🥹𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )《Lunch Set自选组合》 $89🍚饭素拌饭呢个经典日式料理组合一定冇得输😆下次再嚟嘅话会试吓其他口味嘅拌饭🍙而且啲饭应该系日本米🌾几好食~🍘酱油蛋汉堡超推荐嘅料理😭😭❤️呢个真系有惊喜!首先上菜已经觉得个卖相好靓,然后食落真系食得出系手打汉堡扒,肉汁满满🥹再捞埋中间只蛋黄食,真系好好味!💯🍢明太子章鱼串呢个就系类似章鱼饼上面加咗明太子酱🤤身为明太子fans就觉得好正!🧡🍹桂花乌龙茶(冻)《散叫》🍚饭素拌饭 $18🐙大阪章鱼烧 $35呢个章鱼烧都有惊喜!冇谂过摆咗咁耐食落口都仲热🤤外脆内软,加上里面嘅粒粒章鱼,觉得内馅仲好食过出面𠮶啲小丸子😳不过我觉得加多啲酱汁可能会味道丰富啲!🍗南蛮唐扬鸡 $55每旧唐扬炸鸡都好大嚿,而且系新鲜炸起😳配埋蛋沙律真系好夹~🤭🍹百香果气泡水 $40🍵二轩茶
📍大围日系料理Cafe —屋子咖啡𝙐𝙘𝙝𝙞 🍱🏡
𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )
《Lunch Set自选组合》 $89
🍚饭素拌饭
🍘酱油蛋汉堡
🍢明太子章鱼串
🍹桂花乌龙茶(冻)
《散叫》
🍚饭素拌饭 $18
🐙大阪章鱼烧 $35
🍗南蛮唐扬鸡 $55
🍹百香果气泡水 $40
🍵二轩茶屋大福白玉华夫 $63
呢个甜品都好出色!🤤表面有一层大福(类似麻糬)覆盖住,铺满左大量抹茶粉😍🍵里面嘅华夫唔系我哋平时食嘅窝夫🧇反而似鸡蛋糕,不过都好松软好好食👍🏼两层蛋糕中间夹住大量焙茶酱,里面仲有几粒抹茶白玉,真系超级好食!!
✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽
卖相:🌟🌟🌟🌟💫
味道:🌟🌟🌟🌟