2022-04-12 668 浏览
依间cafe系位于田心村里面嘅一间村屋地舖,有前舖后居嘅感觉,位置唔算显眼要花啲时间揾路,就算住大围都未必去过啊🤪**********<法式蛋卷(配布里欧面包)> $92🔸免治猪肉、黄红波椒、羽衣甘蓝、车厘茄、烟肉、意大利乳清芝士蛋卷与面包相间再以竹签串起,卖相可爱又吸睛,但味道黎讲同想像有啲落差,煎鸡蛋卷嘅时间过长,口感有点粗糙不滑溜😢**********<美式手撕猪肉贝果> $88🔸手撕猪肉、青苹果丝、巴马臣芝士脆片、烧烤酱将清甜嘅青苹果切成丝,骤眼睇仲以为系青瓜丝,再配上捞左烧烤酱嘅手撕猪肉,味道清新而不腻,黎到嘅话推荐叫呢一款🍏**********<港式煲蛋贝果> $88🔸焗蛋、意式辣肠、羽衣甘蓝脆片、薯仔、猪肉肠、蘑菇、希腊菲达芝士、蕃茄酱另一款贝果就配左港式煲蛋,同样地卖相都好得意,用左平时食煲仔饭嘅煲仔做容器!里面嘅配料主要系芝士蕃茄味,但因为有汁嘅关系同贝果唔太夹🤨**********<HIT ME!!敲我朱古力> $82🔸手工朱古力布朗尼、咖啡蛋糕、雪糕、金宝干果碎依个甜品几有惊喜,店员上碟时叫我地轻轻力

<法式蛋卷(配布里欧面包)> $92

<美式手撕猪肉贝果> $88
🔸手撕猪肉、青苹果丝、巴马臣芝士脆片、烧烤酱

<港式煲蛋贝果> $88

<HIT ME!!敲我朱古力> $82
🔸手工朱古力布朗尼、咖啡蛋糕、雪糕、金宝干果碎
依个甜品几有惊喜,店员上碟时叫我地轻轻力敲碎朱古力外壳,点知大力左少少一敲就碎,里面有啲液体状嘅白朱古力流出黎,成个甜品整体唔会太甜几好味🍫