2024-01-22
1978 浏览
大围食嘢,宜家好多人都去商场,最近围方开左,更多人去。所以我试下除左火车站附近几条街,仲有咩食。揾到村屋都有一间西餐食,仲有各种牛扒卖。 今次老板比较得闲,所以我就无睇餐牌,直接问佢推荐食物,自己再拣饮品啦! 舖头环境 芝士泡菜豚肉定食 (包沙律、餐汤、白饭)$98沙律各种沙律菜都有,唔系好肥嘅沙律酱,系类似凯撒沙律嘅醋,感觉开胃。粟米薯仔汤薯仔通常配番茄,佢呢个配粟米,有少少Cream。薯仔唔系大块切,都唔系完全薯蓉,有少少沙沙口感,不过已经感觉好Creamy。芝士泡菜豚肉本身我唔太食泡菜,因为唔钟意佢浓烈嘅味道。不过呢度泡菜用左韩国空运嘅新鲜泡菜,无防腐剂,再用芝士煮过,虽然一样有蒜味,但即刻易入口左好多,酸酸甜甜好开胃。猪肉片都唔肥,好好送饭,好快食晒碗饭。 蓝莓沙冰 $42(跟餐半价=$21)开头见到个价钱,觉得有啲贵,会想睇下佢系咩情况。跟住见到原来成座山咁高,饮慢少少,真系会泻架,所以其实下面个盘唔系装饰。好啦!睇完样,饮落去,好绵滑,完全无碎冰,仲要真系有几粒蓝莓点缀下,突然就觉得几抵
舖头环境
芝士泡菜豚肉定食 (包沙律、餐汤、白饭)$98
沙律
粟米薯仔汤
薯仔通常配番茄,佢呢个配粟米,有少少Cream。薯仔唔系大块切,都唔系完全薯蓉,有少少沙沙口感,不过已经感觉好Creamy。 芝士泡菜豚肉
蓝莓沙冰 $42(跟餐半价=$21)
开头见到个价钱,觉得有啲贵,会想睇下佢系咩情况。跟住见到原来成座山咁高,饮慢少少,真系会泻架,所以其实下面个盘唔系装饰。好啦!睇完样,饮落去,好绵滑,完全无碎冰,仲要真系有几粒蓝莓点缀下,突然就觉得几抵。
总数$119