2023-11-07 115 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 大围围方 - 流口水重庆面馆 & Kew+ Cake ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 最近去咗大围围方行街兼食晚饭见到呢间《流口水重庆面馆》虽然keep 住有人龙 但系都好快入座我等咗5分钟左右就可以入座啦~💠流口水招牌米线 $91.0汤底我拣咗火锅麻辣汤 小辣面底都系拣我最爱嘅米线另加芫茜 $4 、加底 $18.8食落去真系好似食紧打边炉嘅麻辣汤底米线入面嘅𩠌多款种类 例如鹌鹑蛋、牛丸、猪红、鸡肉、鱼蛋不过略嫌每样太少💠时令油菜 $20今日系生菜 正常发挥嘅蚝油生菜不会太油 💠招牌手打柠樽茶 $30店舖入面有平时茶餐厅柠檬茶同手打柠檬茶选择我想饮吓手摇饮品 就拣咗手打柠檬茶饮落去真系有少少嘅柠檬果肉微微酸酸地 几正不过都系一杯冲唔满 上枱份量只有杯的3/4食完正餐过埋隔离《Kew+ Cake》食个甜品先虽然同一间店下,但系装潢设计带点少女风点咗水果蛋糕 💠杂果蛋糕 奇异果、芒果、士多啤梨都喺同一个蛋糕入面加埋软绵绵海绵蛋糕 几好食🤤💠草莓蛋糕同样系蛋糕嘅草莓蛋糕就稍微逊色整体食落比较酸 比较推荐杂果蛋糕◆*.◆*.◆*.餐厅资讯◆*.◆*.◆*.📍 流口水重庆面馆

最近去咗大围围方行街兼食晚饭
见到呢间《流口水重庆面馆》
虽然keep 住有人龙 但系都好快入座
我等咗5分钟左右就可以入座啦~

💠流口水招牌米线 $91.0
汤底我拣咗火锅麻辣汤 小辣
面底都系拣我最爱嘅米线
另加芫茜 $4 、加底 $18.8
食落去真系好似食紧打边炉嘅麻辣汤底
米线入面嘅𩠌多款种类
例如鹌鹑蛋、牛丸、猪红、鸡肉、鱼蛋
不过略嫌每样太少

饮落去真系有少少嘅柠檬果肉
微微酸酸地 几正
不过都系一杯冲唔满 上枱份量只有杯的3/4

食完正餐过埋隔离《Kew+ Cake》食个甜品
虽然同一间店下,但系装潢设计带点少女风
点咗水果蛋糕
💠杂果蛋糕
奇异果、芒果、士多啤梨都喺同一个蛋糕入面
加埋软绵绵海绵蛋糕 几好食🤤

💠草莓蛋糕
同样系蛋糕嘅草莓蛋糕就稍微逊色
整体食落比较酸
比较推荐杂果蛋糕

◆*.◆*.◆*.餐厅资讯◆*.◆*.◆*.
📍 流口水重庆面馆 (大围)
大围车公庙路18号围方5楼521号舖
📍 Kew + cake (大围)
大围车公庙路18号围方5楼521号舖

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol