2022-11-07 141 浏览
╹ 屋子空间 - 大围 Tai Wai╹#tori大围ʅ间中嚟到大围 都会经过呢间坐落喺街尾一角嘅日式咖啡店🌸今次可以试吓啦😋餐厅嘅外墙纯白色 装修以简洁木系为主🤍气氛宁静舒适 适合假日休闲~☀️✨餐厅占据三层 地面系厨房、点餐位置而楼上两层分别设室内外座位🪟ʅ🟠明太子冷乌龙面 ($69) (8.5/10分)橙粉色嘅明太子酱汁好吸晴😙味道鲜咸带少许辛辣味🌶️乌龙面非常烟靭几有咬口🍜🥚温泉蛋令整体口感更滑~面头有啲紫菜碎、葱花😋🐖味噌豚肉温乌龙面 ($68) (8.5/10分)️系家的味道~ ☺热乎乎嘅乌冬 喺呢几日见凉嘅天气食就最好不过🎐味噌汤连同配料(豚肉片、红萝卜、洋葱、大根)一齐炖煮 炆得几腍 而配料好入味🌸饮品方面,我哋就叫咗:☕️Iced latte ($36 + $5 iced)Iced cappuccino ($36 + $5 iced)ʅvewdie回头率:🐽🐽🐽🐽(4/5)ʅ 📍屋子空间大围大围村9街12Aʅ#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #h
╹ 屋子空间 - 大围 Tai Wai╹
#tori大围
间中嚟到大围 都会经过呢间坐落喺街尾一角嘅日式咖啡店🌸
今次可以试吓啦😋
餐厅嘅外墙纯白色 装修以简洁木系为主🤍
气氛宁静舒适 适合假日休闲~☀️✨
餐厅占据三层 地面系厨房、点餐位置
而楼上两层分别设室内外座位🪟
ʅ
🟠明太子冷乌龙面 ($69) (8.5/10分)
橙粉色嘅明太子酱汁好吸晴😙味道鲜咸带少许辛辣味🌶️
乌龙面非常烟靭几有咬口🍜
🥚温泉蛋令整体口感更滑~
面头有啲紫菜碎、葱花😋

🐖味噌豚肉温乌龙面 ($68) (8.5/10分)
️系家的味道~ ☺
热乎乎嘅乌冬 喺呢几日见凉嘅天气食就最好不过🎐

饮品方面,我哋就叫咗:
☕️Iced latte ($36 + $5 iced)
ʅ
vewdie回头率:🐽🐽🐽🐽(4/5)
📍屋子空间
大围大围村9街12A
ʅ
#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #taiwaifood #打卡 #假日好去处 #香港美食 #香港美食地图 #咖啡 #cafehk #新界美食 #大围美食 #屋子空间 #日系咖啡店
明太子冷乌龙面
明太子冷乌龙面