2024-07-30 374 浏览
大围宁静嘅一个街角有一橦纯白既村屋系开左好几年嘅Cozy Coffee @cozycoffeeclub 西贡同荃湾都有分店,呢种纯白嘅感觉俾人好悠闲舒服。Cafe有两层,楼下嘅窗边位半开放式,如果天气唔系咁热都可以坐下😛所以今次就坐咗上去2楼,叹住冷气望住街边嘅风景🏡而家嘅新Menu同以前唔同咗咁,仲有其他限定嘅食物,今次拣嘅两款主食都好吸引我。作为pancake控🥞二话不说拣咗布利芝士热香饼配蜜糖风干火腿,呢款热香饼比较厚身,加咗布利芝士呢款比较软身嘅芝士系入面🧀奶味好香☺️旁边仲有风干火腿,配搭几特别,仲加咗少少蜜糖,甜度适中。另一款系香煎唐扬鸭肝,鸭肝嘅油香同杏仁橙饼🍊苹果蓉、洋葱酱嘅酸甜滋味完美交织,味道丰富有层次感😋我哋仲试咗咖啡三文鱼酸种面包🥖用咖啡腌过的三文鱼下面仲有牛油果,配搭意大利软芝士,偶尔点下呢啲toast做轻食都唔错。钟意佢旁边仲有石榴粒,酸酸地好refreshing!饮品方面,血橙冷萃咖啡汤力,带有血橙的酸甜,啡味香醇浓郁,让人回味无穷🍊另一杯特饮Golden Dreamland系自家制蜜糖柠檬渍特饮🍯味道清新爽口👍🏻Cafe都有提供精品咖啡包括手冲同虹吸咖啡,

Cafe都有提供精品咖啡包括手冲同虹吸咖啡,今次就试左虹吸哥伦比亚Colombia - Geisha Micolot嘅豆,比较香花香味,口感细腻幼滑☕️假日来饮杯啡慢慢过一日也很不错😚

🔸布利芝士热香配蜜糖风干火腿
🔸香煎唐扬鸭肝|杏仁橙饼|苹果蓉|洋葱酱无花果
🔸咖啡三文鱼酸种包
🔸Golden Dreamland自家制蜜糖柠檬渍梳打
🔸血橙冷萃咖啡汤力

📍#CozyCoffee (#大围美食)
#大围 积福街64-66号地下C号舖