2021-03-28
大围旧区发展美食越嚟越多元化 , 终于都有泰国船面, 听讲呢间店系排队人龙店, 今日去完拜车公顺便去试一试呢间人龙店, 拜完车公大约五点零钟嚟到呢间舖,好彩时间上早唔使排队, 一行4人,坐低先点饮品抖抖,1)点了两杯((青柠梳打)),唔够青柠味,最后店员解释如果冲得太酸,杯嘢饮冇得救,如果唔够青柠味可以同店员攞青柠, 2)((玫瑰荔枝特饮))估唔到佢咁好味不妨一试, 好重荔枝味,如果系荔枝控, 一定要试, 3)((热龙眼茶))好重龙眼味,饮完好舒服, 之后开始人多见到门口开始排队 我哋就点餐 4) 点了两个 ((猪肉船面)) , 好多猪肉,汤底浓郁5) ((红色船面)) 有少少辣 ,味道比较浓味 ,有少少南乳味, 如果唔食牛可以点呢个, 因为完全冇牛,6) ((牛肉船面 ))汤底同泰国食𠮶啲味道一样 ,好似去咗泰国一样,正呀, 7) ((马拉盏炒通菜)), 四个人分量好足 通菜好嫩滑 好味
4) 点了两个 ((猪肉船面)) , 好多猪肉,汤底浓郁