2024-11-10 0 浏览
亲友专诚从上海来香港探我,并表示好想试试美味的地道小食,令我想起《大围小食》!一于带亲友过来试试吧!这间多年老店,在大围站一出步行1分钟便到!每次来到都会见到有人排队购买,就让亲友除了试试地道美食,更让他试试香港的排队文化吧!亲友见到每样都想食,买吓买吓越叫越多,一于外卖回家大快朵颐!~必食煎酿三宝:全部都好大件,而且热辣辣,鱼肉又唔腥,最特别系有西兰花嘅煎酿三宝,特别得来又好味!~鱼蛋烧卖:陈皮鱼蛋配上香浓秘制嘅辣汁,真系唔讲得笑!烧卖都唔错!~炸大肠:虽然非常邪恶,但真系香脆可口,食到唔停得口!~鱼肉碗仔翅:好钟意食呢个两沟,绝对系童年回忆,鱼肉仲要大大旧,啖啖肉!~腊味糯米饭:天气开始凉,见到有糯米饭真系啱晒,仲可以拣原条鸳鸯肠,返屋企慢慢剪开嚟食,原汁原味!~韭菜猪红猪肠:除了猪红猪肠出色,配料萝卜都好清甜,吸收胡椒汤嘅味道,正!~臭豆腐:不得不介绍这个臭豆腐,又香又脆!

~炸大肠:虽然非常邪恶,但真系香脆可口,食到唔停得口!

~臭豆腐:不得不介绍这个臭豆腐,又香又脆!