2021-09-08 210 浏览
一日一黄店-大围显径老字号车仔面 推介必点超厚烤猪扒 开左好多年 呢排装修左 仲有好大改变 系一间革新既老字号 .呢间车仔面由细食到大开左好多年 绝对系呢区老字号系我人生食得最多既车仔面呢日黎到 佢地舖面装修左 似新式冰室feel劲新净 但环境冇左旧既风味同埋冷气 真心凉 夏天表示好爽快重点:好多旧既车仔𩠌都冇左例如我最爱既猪颈肉 但多左好多新野试试新野 点知有惊喜 循例记录下(有学生餐$35 2𩠌 包野饮 劲抵)(仲有买一碗车仔面或饭 加$28 可以任食 小鲜肉汤饺子).自选车仔面(餐牌睇图)点左5样野⭐️即炸猪扒$12🤔本来谂住放系汤到上 实变软啦😋点知食落 外层酥脆 🔥好厚身(可睇图)(呢个明显比之前好好多 之前整定偏薄 依家即炸 好厚 算系佢地革新后既 其中一个分别).⭐️柱候安格斯牛根腩$14👍🏻牛根腩好入味 👍🏻牛腩炆到好林 半肥瘦.⭐️手工云吞$10 ⭐️手工菜肉饺$10呢2个 都皮薄 👍🏻云吞成粒都系虾 而且都爽.⭐️瑞士鸡翼$12呢个反而普通 因为浸左落汤 有味都浸走哂👌🏻肉质同味道 都正常啦 冇咩特别.⭐️河粉👍🏻量有好多 👎🏻但一夹就散 碎湿湿 扣分.⭐️珍宝鸡扒煎蛋饭$58👍
呢间车仔面由细食到大
同埋冷气 真心凉 夏天表示好爽快
重点:好多旧既车仔𩠌都冇左
例如我最爱既猪颈肉 但多左好多新野
试试新野 点知有惊喜 循例记录下
(有学生餐$35 2𩠌 包野饮 劲抵)
(仲有买一碗车仔面或饭 加$28 可以任食 小鲜肉汤饺子)
自选车仔面(餐牌睇图)点左5样野
⭐️即炸猪扒$12
🤔本来谂住放系汤到上 实变软啦
😋点知食落 外层酥脆 🔥好厚身(可睇图)
⭐️柱候安格斯牛根腩$14
👍🏻饭用左珍珠米 软硬适中
😋仲有只太阳流心㶶边蛋 完美
整体 相比以前 小左好多选择
鸡扒 牛腩 猪扒 都相当高质
河粉太碎 扣分(可能因为我影左一阵相)
但无阻我比佢 显径地标嘅评价
#显径车仔面 (大围)
地址:大围上径口村105号地下
⭐️评分: