2023-06-24
今次呢一间系经过听人讲好好味😋同埋杂志介绍过,所以特登过嚟大围呢边揾食,佢喺工厂大厦里边都几隐蔽㗎,属于卧虎藏龙嘅餐厅🍴佢虽然系工厂大厦入边,不过都有室外位置坐,但系我哋去食嘢个日就落雨,所以就冇得坐出边,位置都算非常方便喺火车站行过嚟都系5分钟左右,上到嚟啲位都算阔落,又唔会太多人太嘈。自家制田园风味沙律House Salad沙律菜喺必嗌,上面铺咗鲜味十足嘅巴马火腿,肉质柔嫩,配埋清新爽甜嘅蔬菜,非常爽口。炸水牛芝士条(8条)Mozzarella Sticks松脆酥炸嘅外皮包住柔软嘅芝士,非常之香口。招牌脆爆咸猪手的Sighature German Crispy Salted Pork Knuckle黎到点可以唔试吓招牌咸猪手,充满骨胶原嘅猪手,绝对系女士恩物,爽脆嘅外皮,肥瘦分明,厚实肉多、肥而不腻,肉质鲜嫩配埋佢个芥末酱,除咗刺激舌头嘅味蕾仲刺激埋嗅觉,非常刺激。其实食咸猪手最好就系配德国啤酒,不过我同我家叉烧一齐,唯有等我家叉烧18岁,我哋一齐队啤食猪手😆😆😆冰糖桂花雪梨Double-steamed Snow Pear With Osmanthus清甜嘅冰糖香气十足嘅桂花再配埋
同埋杂志介绍过,
所以特登过嚟大围呢边揾食,
佢喺工厂大厦里边都几隐蔽㗎,
属于卧虎藏龙嘅餐厅🍴
佢虽然系工厂大厦入边,
不过都有室外位置坐,
但系我哋去食嘢个日就落雨,
所以就冇得坐出边,
位置都算非常方便喺火车站行过嚟都系5分钟左右,
上到嚟啲位都算阔落,
又唔会太多人太嘈。
自家制田园风味沙律
House Salad
炸水牛芝士条(8条)
Mozzarella Sticks
松脆酥炸嘅外皮包住柔软嘅芝士,非常之香口。
招牌脆爆咸猪手的
冰糖桂花雪梨
清甜嘅冰糖香气十足嘅桂花再配埋滋润嘅雪梨,饮咗简直非常之清热气嘅感觉。