2023-05-13 85 浏览
大围新开咗呢间居酒屋 呢晚就约咗友人嚟放松下 呢间居酒屋嘅设计真系几日式 俾人置身日本嘅感觉😙清酒嚟居酒屋一定要浅酌一下 所以叫咗壶清酒饮 清酒饮落少少甘甜 唔会有太灼喉嘅感觉🍶 个樽都比较特别牛油果三文鱼沙律呢个沙律非常真材实料 有好多三文鱼片喺上面 仲有好多三文鱼籽 食落感觉好fresh🥗 钟意食牛油果嘅朋友都会好开心酸汁烧大啡菇呢个系餐厅嘅新菜式🍄 大啡菇上面有柚子嘅少少酸味 再有好多木鱼丝 好有日式嘅味道豚肉豆苗卷呢个卷好大件呀 豚肉入面卷咗超多豆苗 咬开仲好多肉汁添🐷 啲肉汁真系会滴晒出嚟㗎厚烧牛舌心呢个牛舌心虽然size唔大 但系贵精不贵多吖嘛🐮 食落几弹牙有咬口 侧边仲有蜜糖芥辣点 更加好食野菜天妇罗份量充足 有冬菇 青椒 粟米仔 茄子同南瓜🎃 茄子同埋南瓜都各有两件 将萝卜蓉加落天妇罗酱汁 完全唔觉得油腻 🫢日式茶碗蒸呢个茶碗蒸入面都有三文鱼籽 感觉即刻高级咗好多 仲非常有鲜味🥚牛油炒杂菌看似简单嘅一道菜式 但系要整得好食一啲都唔容易🍄 一啲菇嘅臭味都冇 因为有牛油同黑椒调味福冈冻荞麦面呢个面真系好有惊喜 捞咗木鱼丝 紫菜 脆炸粒粒 温泉蛋同埋荞麦面汁一齐食 真系好味道

清酒

日式茶碗蒸

牛油炒杂菌
牛油炒杂菌

福冈冻荞麦面
呢个面真系好有惊喜 捞咗木鱼丝 紫菜 脆炸粒粒 温泉蛋同埋荞麦面汁一齐食 真系好味道😍
福冈冻荞麦面

呢一餐真系食得好饱 最开心系可以同友人畅谈咗一个晚上 如果之后要约朋友会再考虑呢度🤩
用餐时段