2022-09-11 155 浏览
朋友介绍食呢间大围小店,系显径站行过去大概十分钟内,入面环境虽小,但见到布置好用心,食物Cp值都好高。1.木鱼紫菜豆腐估唔到一间牛肉店都可以食到咁好味嘅豆腐,豆腐表面炸得好炸身,一咬入口就劲juicy,一咬落口啲汁会弹哂出黎🙈,面头仲加左啲汁,有啲似烧汁(?),加上最面有芝麻木鱼紫菜,加埋一齐食嘅感觉有被惊喜到👍🏻2.秘酱牛肉乌冬配温泉蛋牛肉嘅份量都好多,有成八块,食落口都好香,同埋唔会好靭,上面仲有一只整得岩岩好嘅温泉蛋,底嘅乌冬都煮得刚好,有弹牙嘅感觉,汤底有少少面豉汤嘅味道,加埋牛肉嘅香味,成碗乌冬都好好味,平日dinner 连埋一杯热饮品都系60蚊,好抵食!3.烧牛肉配沙律菜面头嘅烧牛肉感受到老板用心去整,加左少少黑椒去调味,牛肉质素高,咬落口都烟靭同juicy,唔会过熟或者过生,啲沙律菜都算新鲜,加埋少少汁,成个感觉都好match,减肥中食都唔会有太大罪恶感😂

1.木鱼紫菜豆腐
木鱼紫菜豆腐