2023-02-01
🍽️餐厅: 川味鸡烤鱼大王📍位置: 大围田心街1号隆亨商场地下隆亨街市H86号舖📢招牌菜: 烤鱼 / 鸡煲 / 火锅🥢是日菜式: ⭐重庆麻辣烤鱼(𫠐鱼) : 𫠐鱼真系未食过又冇听过,经理介绍比我地知𫠐鱼鲜甜,而且肉质Q弹紧实会较挺身,用来作烤鱼非常合适。果然无介绍错,𫠐鱼鱼骨少肉很厚而且富有质感,吾会炆到散哂又吾会有草泥鱼腥味道! 要赞一下既系条鱼事前真系有烧烤过! 边边既鱼旗 鱼皮烧到有微醺味脆卜卜好正! 汤底叫左中辣实情似小辣般,爱辣之人可以叫高一个LEVEL! 配菜有薯仔、白萝卜、旺菜、芽菜、酸菜等等。食完烤鱼再打边炉! ⭐特级雪花肥牛 : 色泽粉嫩、肥瘦岩岩好,牛肉味几浓郁下,重点是”吾系薄切” 无揸流滩! ⭐宽薯粉 : 今日好多第一次,呢款甘粗既薯粉又系第一见试,好过瘾! 非一般既Q弹,比平时既薯粉襟煮好多 吾会出现煮久会溶掉既情况! 够粗可以挂哂D麻辣汤 正!⭐自制韭菜饺 : 未煮前同一般饺子冇咩特别,煮熟之后发现佢真系好 “翠绿”! 皮薄馅靓! 手功真好!📷餐厅氛围: 经理们好NICE 同食客打成一片 好多熟客帮衬! 一定要BOOK位! 地方KEEP到干净抽风良好!😋美味
📍位置: 大围田心街1号隆亨商场地下隆亨街市H86号舖
📢招牌菜: 烤鱼 / 鸡煲 / 火锅
🥢是日菜式:
😋美味指数: 大围隐世好味既烤鱼店! 地点虽然吾系邻近铁路站 但步行十分钟便可到达! 食物质素高 非常值得去试!!