2023-09-26
自从大围有围方,开始越来越多人来呢度购物消遣,来到大围,当然都要知边度有好野食啦。今次来到位于交通城大厦隐蔽的猪手工房,介绍返呢度既西餐,真系隐蔽美食藏身之处,估唔到系呢种旧式大厦,有咁复古怀旧的西餐厅🍴。虽然猪手工房,唔一定要食猪手既,我就比较钟意食pizza, 今次点左几款必食之选:1. 义大利🇮🇹水牛芝士🧀️番茄沙拉🥗 $98, 超正超开胃,仲要大大碟啊,绝对健康之选。2. 香蒜炭烧扇贝 $88 (3只)扇贝新鲜大大只,味道够入味。3. 千岛大虾🍤海鲜薄饼🍕$158,pizza 芝士超厚身,海鲜分量都多,一啖咬落去真系啖啖大虾正啊。4. 甜品: 辣椒🌶️朱古力🍫芝士蛋糕🍰$48 ,钟意食朱古力蛋糕的一定要试,少少辣好得意的味道👅,芝士蛋糕口感也好厚实,超级推荐啊。饮品可以点无酒精饮品类别——热情果菠萝🍍0%啤酒🍻$48 &薄荷柠檬🍋0%啤酒$48。呢个系好似啤酒味的无酒精饮品,好特别又唔会醉,可以边食美食边饮返杯。