2022-11-22
📍大围 616牛肉火锅专门店 @616hotpothk对上一次食已经系喺荃湾食果次😂😂前几日经过就入咗去食!纯分享~没有广告喔!btw店员都好friendly同埋食物嘅送餐速度快到惊人(●°u°●) 」!🐮牛骨汤汤底因为依间唔系放题~ 所以要另叫汤底!(*ˉ︶ˉ*)果日想叫个清淡少少👍🏻就叫咗牛骨🐄都几足料♪( ´θ`)ノ有三四旧牛骨同埋两三旧萝卜✨👍🏻不过因为呢个汤偏淡~所以食猪就会食得出猪肉系十分之普通的(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🐮澳洲牛肩肉我觉得依个肉系我叫嘅咁多个最好食同最有牛味✨🫶🏼另外牛肉都有啲肥膏 半肥半肉都不错!🤩Highly-Recommended喔!🐮安格斯横隔肌依个肉就麻麻地 无咩牛肉味🐄另外冇咩肥膏 that’s why不太好吃 好韧(・_・; 🐷黑豚梅花肉我觉得我喺616到叫猪肉真化人生最错嘅选择😂😂😂好无猪味 好鞋 终于知点解佢个名系牛肉火锅专门店🤣🤣🤣 🐮匙柄依个牛个名同个样都好得意💕🫶🏼系滑蛋牛肉嘅概念吧!但系我觉得太滑了 冇咗牛嘅香味(⊙o⊙)🌽响铃响铃都几好食 同平时果啲一样味😂😂🫶🏼不过如果你都系叫牛骨汤嘅话 响铃加咗落去就冇咩味道 要另外再狂点豉油´д
🐮牛骨汤汤底
🐮澳洲牛肩肉
🐮安格斯横隔肌
🐷黑豚梅花肉
🐮匙柄
🌽响铃
响铃都几好食 同平时果啲一样味😂😂🫶🏼不过如果你都系叫牛骨汤嘅话 响铃加咗落去就冇咩味道 要另外再狂点豉油´д` ;
🏷️Around $500 (3人)✨
📍大围 616牛肉火锅专门店 @616hotpothk