2022-03-07 50 浏览
📍大坑纯白日系咖啡店‼️· 滑捋捋焦糖布甸🍮 -- Oma Specialty Coffee☕️🤩·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_大坑#pigfoodiexhk_cafe========================又到咗清旧相嘅时候啦~之前同@eatwithbaobao去咗呢间位于大坑嘅cafe,仲记得𠮶时系开业无耐,好多人排队!🙈我哋因为食完正餐去,所以就净系试咗甜品~------------------------------⭐️抹茶白朱古力蛋糕 $55 (3/5)口感较厚实,有啲似pound cake,食落抹茶味并唔太突出🙈面头嘅忌廉幼滑,中间嘅香蕉抹茶甘纳许软身,香蕉味好浓,但甜度颇高会有啲腻🙈·⭐️原味焦糖布甸 $45 (3.8/5)口感颇嫩滑,蛋味亦颇浓郁!甜度低返少许会更喜欢呢~·⭐️Mocha $50 (4.2/5)朱古力味道醇厚~同咖啡味平衡得唔错!👍🏻🥰·⭐️Matcha Latte $55 (3/5)奶味偏重,甜度颇高,唔太啱个人口味🙈------------------------------整体嚟讲
#pigfoodiexhk_大坑
#pigfoodiexhk_cafe
========================
⭐️抹茶白朱古力蛋糕 $55 (3/5)

⭐️原味焦糖布甸 $45 (3.8/5)

口感颇嫩滑,蛋味亦颇浓郁!甜度低返少许会更喜欢呢~
⭐️Mocha $50 (4.2/5)

朱古力味道醇厚~同咖啡味平衡得唔错!👍🏻🥰
⭐️Matcha Latte $55 (3/5)

奶味偏重,甜度颇高,唔太啱个人口味🙈
整体嚟讲感觉普通~不过见唔少食评话鸡髀好正!有机会都想试下🥰
卖相:4/5
味道:3.5/5