2021-10-13
bookmark左呢间餐厅好耐想试佢地既薯条,同埋见到装修几怀旧好正🚪今次终于有机会啦😍我地今次就系weekend中午去,已经座无虚席😱即刻睇落去:🍴大坑薯条🍟 $78一上枱已经闻到好重既孜然味,炸得好香脆,落左唔少香料,咁重口味好难唔好食🤣个酱的确系唔错😙仲系我钟意既幼薯条😍真系会食到停唔到口🙃但唔算好有惊喜,可以期望太高🙈🍴啫啫鸡翼煲🐔 $138呢个好有gimmick😍上枱嘅时候真系有啫啫鸡煲𠮶个啫啫声🤣够晒热辣辣🔥味道同我地平时食既buffalo wings差唔多!blue cheese味好出,但系个人就觉得略咸😲不过味道系唔错既🍴炸鸡治🍗 $158鸡肉够嫩同埋juicy👍🏻竟然同南乳酱几夹!唔会过咸,夹埋包一齐食就balance返🤪配料仲有子姜同埋酸瓜,整体一啲都唔腻😎平时食得多意粉、牛排既朋友仔想试新野,不妨试下呢个😏🍴咸柠啤🍻 (Small Size $43)手工啤选择超级多,我地见呢个几特别就叫左来试🤣入口好fresh好light,咸咸酸酸慨感觉好特别,岩哂女仔饮👯♀️ 整体来讲,食物既质素OK,环境同埋气氛更优胜😍放工或者Weekend来同朋友chill下就岩哂😄坐得舒
🍴大坑薯条🍟 $78
🍴啫啫鸡翼煲🐔 $138
🍴炸鸡治🍗 $158
🍴咸柠啤🍻 (Small Size $43)
整体来讲,食物既质素OK,环境同埋气氛更优胜😍放工或者Weekend来同朋友chill下就岩哂😄坐得舒服而且员工都好friendly,上菜速度都好快,食物选择都几多,绝对有下次👅好想试埋佢既腐乳卡邦尼🥰
📍 Second Draft
大坑铜锣湾道98号地舖
#hkfood#hkfoodie#foodiehk#hkgirl#hkfoodporn#foodstagram#hkig#hkfoodblogger#fooddaily#discoverhongkong#explorehongkong#852#girlseating#instafood#instafollow#hkrestaurant#taihang#seconddraft#draftbeer#happyhour#jerjerchicken#chickenburger#fries#tasty#yummy#barhk