2021-09-18
喺大坑有好多嘅食肆,呢次就试咗呢间正宗印度餐厅及酒吧,佢哋用左蓝色同黄色作主调,干净又光猛,坐得都几舒服。餐前小食:胡椒薄脆,佢仲提供左4款不同口味嘅酱汁。咖喱角:印度嘅咖喱角同香港嘅好唔同,佢哋系无咖喱味,同埋大只好多。佢哋呢度系即点即炸,所以每只都新鲜热辣,佢哋有两款分别系羊肉或者杂菜。外皮酥脆,入面包住满满肉汁嘅羊肉碎,可以加佢哋提供嘅印度特色嘅酱汁。玛沙拉咖喱鸡:嚟到印度餐厅就当然要食咖喱啦!佢有好多款不同口味嘅咖喱,亦可以配不同嘅肉类或者杂菜,我哋呢次就叫左客玛沙拉咖喱鸡,讲起玛沙拉其实系一种混合嘅香料,各家各户嘅配方都会有所不同,而用玛沙拉整嘅咖喱更为一绝,只要用姜黄、椰奶同埋玛沙拉同埋鸡就能结合出浓醇辛香的咖哩鸡。蒜蓉薄饼:即点即烤,喺薄饼入面有阵阵蒜味,用嚟蘸咖喱就最啱。
餐前小食:胡椒薄脆,佢仲提供左4款不同口味嘅酱汁。