呢间系位于大坑既茶餐厅,系佢对面仲有档旧式茶档,都系佢地既!但系天时暑热☀️,我都系去有冷气既茶餐厅食啦🤭营业时间系7am-4pm,我地去到已经近三点,都排左5-10分钟!顺兴既滑蛋🍳一向都好出名,我最想食既系佢个滑蛋菠萝包,可惜去左两次都售罄😩😩😩 所以叫咗滑蛋猪扒饭! 我地叫完之后过左阵就cut单,准备佢地既周日假期🤣.滑蛋猪扒饭 $55 (包罐可乐)卖相一流😍 满满既滑蛋薄薄甘舖系饭🍚上面!滑蛋上碟时维持半熟状态(有蛋汁),时间⏱掌握得超级好!滑蛋质地好滑溜,蛋味香浓,每啖饭都啱啱好有蛋配埋一齐食!好出色👍🏾.猪扒炸粉薄,轻轻炸到金黄色,但唔会觉得好油/好干!猪扒🐖比较薄身,肉质嫩滑厚实,煮得恰到好处!调味方便都做得好好,唔会太咸!而且已经去左骨,切好一条条,方面一啖一旧,好细心!.重点❗️❗️❗️秘制热油甜酱油加葱先系佢地既精髓,带出成个饭既味道!饭既旁边有一个小兜另上俾你,视乎个人口味!我自己就逐D加落个饭食,太多酱油反而会遮盖左滑蛋既味道!酱油同滑蛋猪扒超级夹! 再加埋香葱!全部加埋一齐食,口感丰富,味道一流既👍🏾.总结:暂时系我系香港食过最好食既港式滑蛋猪扒饭😍 P.S 姐姐好恶
滑蛋猪扒饭 $55 (包罐可乐)
滑蛋猪扒饭

重点❗️❗️❗️
总结:
暂时系我系香港食过最好食既港式滑蛋猪扒饭😍 P.S 姐姐好恶🤭 下次我一定要食到滑蛋菠萝包😤
2020-07-12
滑蛋猪扒饭