星期日当然周围去香港揾地方玩,今次我哋再去布袋澳食海鲜呢间西贡嘅海鲜岛海鲜酒家我睇网上面可以预约专车接送,由大坑地铁站带我车入去食海鲜提前喺WhatsApp预订咗,司机亦都好好人准时就喺大坑地铁站接我哋车程10分钟左右就已经去到一个与世无争好清幽嘅布袋澳,亦系行山嘅好地方我哋两个人只叫咗几样海鲜,包括有:白灼花螺:螺肉好新鲜,好弹牙,因为唔食辣,所以无嗌辣酒花螺,如果食辣嘅朋友,呢个应该会更加嘢味😋😋芝士龙虾伊面:龙虾好鲜甜,好入味,芝士味亦都好浓郁,龙虾仲新鲜过澳洲嘅龙虾😆😆蒜蓉蒸蛏子:呢个至爱😆😆圣子一啲都无沙,而且蒜蓉加粉丝烹调得好入味,我哋每人两只,食到舔舔脷😆😆蒜蓉炒白菜仔:除咗海鲜之外,佢嘅炒菜亦都好吸引,大大碟,都只系$68🤣🤣有专车接送,成班人嚟食一啲问题都无。望住个海景食海鲜,无论你系两个人拍拖,定系一班人嚟庆祝,都系一个好地方😎

我哋两个人只叫咗几样海鲜,包括有: