2008-08-08
8月1日, 放咗工之后非常悠闲, 同呀菲去咗大坑散下步揾野食~ 行行下见到间唔系好显眼既泰国食店, 绝对唔可以用餐厅黎形容, 格局同面舖差唔多, 用晒折枱同折櫈, 不过见价钱几平, 就试下先~::: 泰式炒金边粉 ::: $28味道都唔错, 酸酸地几开胃, 金边粉都唔系一pat野, 有鸡肉, 鱿鱼粒, 加埋蛋, 芽菜同葱都几足料, 唯一系炒得唔够干身, 有d立…::: 咖哩炒蚬 + 白饭 ::: $48 + $8叫呢个系因为见每枱人都叫, 好似好好味, 而佢地既咖哩款式唔系太多, 所以我地都叫咗~ 咖哩比较少辣味, 几重蛋同椰汁味~ 就咁食好香, 不过配落蚬到唔太夹, 蚬应该叫花甲, 系好大只, 不过d咖哩入唔到d蚬, 搞到有d淡~ 份量都算多, 有差唔多廿只, 食食下叫多个白饭涝汁, 好味!::: 龙眼冰 ::: $10杯龙眼冰系有色, 不过唔知系乜黎, 好少可饮龙眼冰真系饮到d龙眼味, 龙眼肉都几新鲜, 唔错唔错~见d侍应同厨师都系泰国人, 应该都几正宗~ 唔系好多位, 好快就坐满, 不过系坐得唔系咁舒服~ 野食都好快上枱, 十足快餐~ 真系成日听人讲要食平泰国野就要去九龙城, 原
::: 泰式炒金边粉 ::: $28
::: 咖哩炒蚬 + 白饭 ::: $48 + $8
::: 龙眼冰 ::: $10
见d侍应同厨师都系泰国人, 应该都几正宗~ 唔系好多位, 好快就坐满, 不过系坐得唔系咁舒服~ 野食都好快上枱, 十足快餐~ 真系成日听人讲要食平泰国野就要去九龙城, 原来港岛都有, 质素都唔差添~