2024-06-13 930 浏览
家住大坑附近,自从拉面来关店后,有时口痕都好想食下拉面,觉得大坑呢个社区欠缺一间拉面店,所以一听到大坑有新拉面店就好开心,就好想试下。但系店舖每日有限定数量,基本上午市1点后卖完就没有了。今次有备而来,6点钟刚好就落楼排队,店内已入了一转客,前面仲有5-6位客。基本上好似做埋我身后几位客人就无再收客了,大家留意啦。讲返个面,分量比较少,但香港来讲都唔算太贵,我叫了一块叉烧$78既酱油拉面。其实加多$20就有多3块叉烧,都几抵。糖心蛋亦系俾全蛋。限定小食暂时无提供,唯有下次再试。个面条唔算太粗,比较啱我个人口感。汤底亦唔算太油腻同咸,味道唔错。适逢落雨天,排队同时要喂蚊。舖位属内街,的确有日本小店感觉。本人都系比较喜欢日本博多猪骨汤口味既拉面,不过难得住附近我会等热潮过后再访,当early dinner食。

酱油拉面
酱油拉面