令你可以系烦嚣中享受寜静既话 我一定推荐你地去大坑😌 虽然呢到无铜锣湾甘热闹 但近年有吾少餐厅进驻 令到呢到成为港岛区既美食天堂🍴而呢间现代欧陆餐厅「Tipsy Restaurants & Bar」就系其中之一🇪🇺✨餐厅以摩登时尚装修 型格得黎又有情调☄️ 开放式既厨房 可以睇到厨师们为你精心打造既食物🧑🏻‍🍳 另外仲有室外既位置 观赏外围既景色😌Angus Beef Cube Teriyaki with Cripsy Garlic $168见到大部份枱既食客都order左 我地都一样🤤 餐厅利用炭烧网呈上 上枱个阵仲滋滋声 令香味扑鼻而来🙊 牛肉味道浓郁 柔软又多汁🥩 配上Teriyaki Sause 非常惹味🔥 建议夹埋炸左既蒜片一齐食 另一种层次感🧄Swimmer Crab Cake with Red Pepper Chutney & Sriracha $188蟹饼外脆内软 蟹肉鲜嫩多汁🦀 仲要啖啖都系肉 口感劲丰富😍 第一次食用Chutney 上网search原来系印度甜酸酱 红椒用左佢mix埋是拉差辣椒酱腌制过后 甜酸辣三种既既味道加埋好开胃😋Charcoal Grilled

Charcoal Grilled Wagyu M6 Sirloin $398
M6级既和牛西冷用上木炭🔥 为牛扒添加左独特既香味 醉人既烟熏风味 而牛扒既肉质有弹性 肉味又够浓🥩

Spanish Red Prawns Pasta (2pcs) $388
见到有西班牙红虾就心心眼😍 侍应话俾我知 厨师煮既时侯有轻轻压过虾头 将红虾头啲虾膏用黎整意粉既酱汁🤤 虾膏香浓甘甜 所以成个意粉都惹味十足 而虾身肉味道都非常浓郁😋

Chateau Grand-Jean (Glass) $98
食牛扒必须配上红酒🍷 呢款红酒入口非常清新 充满花香味 味道丰富协调

Fresh Green $78
利用左薄荷 青瓜 青柠 调配而成既Mocktail🍹味道非常清新 岩晒食完啲甘浓味既嘢refresh下个口腔😁

2024-03-26
  • FreshGreen
  • ChateauGrand-Jean(Glass)
  • SpanishRedPrawnsPasta(2pcs)
  • CharcoalGrilledWagyuM6Sirloin
  • SwimmerCrabCakewithRedPepperChutney&Sriracha
  • AngusBeefCubeTeriyakiwithCripsyGarlic