2021-03-08
[大坑日本割烹式餐厅]KONA店入面以简约线条现代禅风做装修 而嘢食方便主打系创意嘅日式料理而唔系传统日式料理 例如佢会用啲新奇嘅烹调方法去煮 几值得一去 而店员都好细心同我去讲解食物嘅来源 煮法同特色 服务好好 如果下次有机会一定要去试吓佢个瞬间薰制日本鸡颈肉寿喜烧风夏松露牛丼 HKD178 🐂 依个饭系用上A4 和牛肩肉 再以寿喜烧方法去煮 以上层铺满黑松露 两个夹埋好match 寿喜烧嘅甜同黑松露嘅香 再mix 埋日本生鸡蛋 成个饭都系比较湿润同结实嘅感觉 而依个饭系包沙律 茶碗蒸 同 miso soup佢依度嘅miso soup 系比出面饮到嘅有少少唔同 味道偏浓 对比坊间度度一样味 系意外嘅Rating5👍🏻为满)味道:👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻环境:👍🏻👍🏻 👍🏻 👍🏻 抵食:👍🏻👍🏻 👍🏻 👍🏻📍: Kona (大坑)大坑莲花宫西街16号地舖
寿喜烧风夏松露牛丼 HKD178 🐂
而依个饭系包沙律 茶碗蒸 同 miso soup
Rating5👍🏻为满)
味道:👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻
环境:👍🏻👍🏻 👍🏻 👍🏻
抵食:👍🏻👍🏻 👍🏻 👍🏻
📍: Kona (大坑)
大坑莲花宫西街16号地舖