2022-03-26
大坑呢间外卖曲奇店被死亡之吻亲吻过后,依然人气不减,次次经过都超多人排队😂 好彩我一早喺死亡之吻之前试咗佢哋啲曲奇,唔洗好似依家排咁耐队🙊呢度嘅曲奇都好大块好聚手,系有分量嘅曲奇!除咗曲奇之外,仲有卖donuts㗎🍩 无论曲奇或donuts,都有多款特别口味拣,真系想试晒咁多款啊!🤩 曲奇同donuts都系每日新鲜即整即焗,大家记得check住当日有出售咩口味先好去,同埋真系要早啲排队,以免轮到你𠮶阵想食嘅口味已经卖晒,失望而回就唔好啦😅❤️ Matcha macadamia $50呢款系呢度嘅top 1曲奇🥇 曲奇有差唔多手掌咁大,劲厚身!🤏🏻拎到返屋企虽然无咁热辣辣,但仍然有余温👌🏻 一搣开真系不得了,啲浆爆晒出嚟,抹茶流心滴到周围都系😂 曲奇表面𠮶层有抹茶香好脆口,内里湿润,入面嘅抹茶酱令曲奇抹茶味浓度与甜度都大大提升,抹茶酱偏甜但好回甘,回甘程度都好理想,比预期浓得多!🍃加入咗白朱古力同macadamia nuts增加咬口,口感多返啲层次。不过呢款曲奇都几肥腻吓,食到成手油😮 油到个纸袋都系油🤭 间唔中食吓啲邪恶嘢都OK嘅~❤️ Epic chocolate $50朱古力控必试!呢
❤️ Epic chocolate $50
餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
呢度嘅曲奇都几甜同腻😂 2-4个人share一块就啱,1个人食一块都觉得有啲啲勉强,因为都真系几漏吓😂 曲奇价钱少少进取啦~$40-$50一块,值唔值就见仁见智💁🏻♀️ 不过我见到在场人士个个都一大盒咁买,可见大家嘅消费力都好高!😆