祝大家冬至快乐🧣一家人齐齐整整过节🥰今日嘅温度终于有番啲过冬天嘅感觉,食完团年饭,食番碗热笠笠嘅汤丸,或者传统中式台式嘅甜品绝对不能少,若果你系铜锣湾天后呢头附近,就介绍你入黎大坑帮衬下呢间新开无耐嘅小店💛舖头细细不设堂食,但不论内外都可以见到佢地不同嘅良心布置。讲到佢地嘅招牌就非招牌鲜草冰同埋秘制杨枝甘露莫属。🍧招牌鲜草冰 $➍➎喜欢台式甜品嘅一定唔会未试过鲜草冰。欣赏佢地嘅冰底喺我外卖拎到番去食嘅15分钟内都未溶,番到去食仲系啖啖冰👍🏻盖顶有2球分别用芋头同紫薯打成嘅芋泥同紫薯泥,够哂有心同特别。芋圆三色为主,以芋头,蕃薯同紫薯制作,佢地嘅岀品较结实烟韧有口感,粒粒真材实料。再配搭少有嘅粒粒爽口寒天,同埋滑一滑凉浸浸嘅鲜草冻,多重口感多重滋味👍🏻👍🏻下次再黎要试埋佢嘅秘制杨枝甘露😍📍留座 大坑京街6号地下A号舖

🍧招牌鲜草冰 $➍➎

下次再黎要试埋佢嘅秘制杨枝甘露😍

📍留座
大坑京街6号地下A号舖
5 分钟 (外卖自取)