2024-01-27 254 浏览
今次嘅午餐真系食得够晒happy😋!一落座就有暖笠笠嘅面包上桌,涂咗黑松露酱,浓郁嘅香味够晒撩人。唔使两三下已经被扫光光。 跟住主角登场,炸鱿鱼点上细田田嘅沙律酱,卖相够晒吸引。每一啖落肚,外脆内软,啱啱好嘅弹性,揾返啲港式粤语形容,真系得嗒得嗒!而carbonara就真系无得输,浓郁嘅酱汁配上烟肉嘅咸香,再搅开𠮶粒溏心蛋,黄橙橙嘅流心瞬间混入意粉之中,咬落去简直幸福爆灯💡。 至于蚬肉意粉就真系又辣又香,每一啖都有蚬肉嘅鲜美,辣油俾人一啖啖刺激,食完成个人都精神番晒!食甜品之前已经半饱,但够哂格局嘅tiramisu当然唔可以放过。当个软绵绵嘅蛋糕触碰到舌头,啲咖啡同朱古力嘅香味混合埋一齐,哎哟,𠮶个满足啊!食完呢顿午餐,真系回味无穷,让我下次仲想再嚟添🍴。