【大坑老香港茶记🇭🇰|后巷怀旧铁皮茶档风味】🐨猪扒面 $30推荐度:⭐️⭐️猪扒份量都好多都有六至七块,用咗黑椒腌味道好浓,但系就觉得酱汁有啲杰身...佢本身好贴心切开咗细细件方便入口,正正因为咁煮得耐、有啲韧。面质系普通公仔面,当然唔系出前一丁啦~蛋味欠奉~反而面就煮唔够时间有啲硬身!不过以价钱嚟计,小编觉得已经相当唔错🤪.🐨奶酱多 $14推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️奶酱多相当有惊喜,上碟时间非常之快~多士烘得外脆内软,而且好厚身!奶酱嘅比例好多,布满晒成个多士嘅表面!一拎起就开始跌晒啲酱出嚟😂主要系炼奶嘅甜味,配以轻轻嘅花生酱香味~比好多茶餐厅都出色...🥜.🐨热奶茶 $20推荐度:⭐️⭐️⭐⭐️⭐茶香顺滑,色泽均匀~饮落去绝对唔会觉得鞋口!整体上茶味偏浓,令到奶茶多咗份少少嘅苦涩味,但系可以接受的~味道上唔加糖,反而更有传统风味👍🏻——☼——☼——☼——☼——☼——炳记茶档📍地址:大坑施弼街5号地舖🐨推荐度:😋😋😋😋/5 💰人均价格:$50-100🪸环境:👾🗣️服务:👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡
【大坑老香港茶记🇭🇰|后巷怀旧铁皮茶档风味】
🐨猪扒面 $30