2016-09-04
朋友介绍我必试呢间pudding, 话系咸食甜食都好正,身为「为食肥妹」,当然要去一探虚实啦!好彩book 左位,星期五晚7点黎到除左我张留台已经full 晒,食食下仲见到出面有人排队~browse 左一阵openrice同ig, 再同朋友讨论左一阵终于confirm 食以下食物😎我饮青苹果沙冰,因为见好多台都饮呢个青绿色好fresh 既感觉,饮落d 沙冰好幼滑,味道易入口,不过我想酸d 食再开胃d ^^朋友饮tiramisu最初仲以为佢一开餐就要食甜品,原来系tiramisu 饮品!好靓呀!相机食左好多野先俾佢开始饮😂叫左个香脆鸡亦个honey mustard sauce 同佢好match 呀!而且炸得唔油腻,食完一只接一只主菜先黎一个珍宝龙虾牛角包配薯条$138个牛角包劲脆呀!切口好整齐,而且唔会有油流出黎,唔会愈食愈内疚😆而且个薯条都巧出色,个sauce 系超creamy 既质地,一定好肥。。。不过食野唔准谂衰野😂再要多个Duck Confit Waffle Egg Benedict$168menu 写要等30min.食住其他野等唔觉耐既黎到真系哇一声。因为我当年都有食过Duck
青苹果沙冰
Tiramisu
chicken wings with honey mustard
珍宝龙虾仔牛角包配薯仔
个牛角包劲脆呀!
珍宝龙虾仔牛角包配薯仔
Duck confit waffle egg benedict
menu 写要等30min.食住其他野等唔觉耐既
黎到真系哇一声。因为我当年都有食过Duck & Waffle @UK, 细细件已经要百几蚊。而家呢个完全两人份量先$168! 仲要系Egg Benedict!
而且配既沙律菜都好新鲜,酸酸地好正
呢个系Oolong tea creme brulee
好浓乌龙茶味,但又唔会太奶味完美溶会,味道真系神来之笔。。。。@.@
最后同朋友抱住个肚走。虽然有小小内疚,但食美食而增磅,觉得系值得既☺️😚