2023-06-23
大坑就好似隐世美食小区般存在,邻近繁华闹市,但呢度偏偏就充满宁静同美食瑰宝,特别适合同三五知己黎静静地chill下或者黎拍拖下🥰唔知你又有冇黎过呢?.可能因为小区关系,餐厅老板有主动同我地倾计,显然地对客人既态度比外面既餐厅系更为亲切。开左几枝酒,品尝住美酒同美食,加上无尽话题,又过左一个开心既晚上。.同老板倾谈中得知,店舖可容量大概18人,欢迎小型聚会包场,价钱可议,有兴趣朋友可以谂谂佢。—✦价钱: around $2,500—✧ 鸡泡鱼干 $78.✧ 焗鸭肉脆角 $98.✧ 炸多春鱼 $88我本身系唔食多春鱼🤔但反正叫左就试下。竟然一啲都唔腥,加埋外脆表皮又几香口好食.✧香煎蟹饼配藜麦沙律 (starter)啖啖蟹肉,绝对不能抗拒.✧ 香煎鹅肝配巴马火腿 (starter)鹅肝口感饱满挺身,被煎香薄脆外层包裹住,甚是满足.✧ 香煎本地鲈鱼 (Main) $368.✧香煎澳洲无骨牛小排 (Main)$ 378熟度恰到好处,牛味香浓.✧鲜虾烟三文鱼意粉(龙虾汁)$208.✧虎虾北海道刺身带子意大利饭 $238带子非常大粒鲜嫰,虎虾新鲜爽口,唔错.✧龙虾汤浓郁好饮,仲有小小心思加上食用
—
✦价钱: around $2,500
—
✧ 鸡泡鱼干 $78
✧ 焗鸭肉脆角 $98
✧ 炸多春鱼 $88
✧香煎蟹饼配藜麦沙律 (starter)
啖啖蟹肉,绝对不能抗拒
✧ 香煎鹅肝配巴马火腿 (starter)
鹅肝口感饱满挺身,被煎香薄脆外层包裹住,甚是满足
✧ 香煎本地鲈鱼 (Main) $368
✧香煎澳洲无骨牛小排 (Main)$ 378
熟度恰到好处,牛味香浓
✧鲜虾烟三文鱼意粉(龙虾汁)$208
✧虎虾北海道刺身带子意大利饭 $238
带子非常大粒鲜嫰,虎虾新鲜爽口,唔错
✧龙虾汤
浓郁好饮,仲有小小心思加上食用花点缀